Haberler

  • Anasayfa
  • Haberler
  • Parasız İş Kurabilmeniz İçin Türkiye'de Yapabileceğiniz 5 İş
Parasız İş Kurabilmeniz İçin Türkiye'de Yapabileceğiniz 5 İş

Parasız İş Kurabilmeniz İçin Türkiye'de Yapabileceğiniz 5 İş

 Parasız İş Kurabilmeniz İçin Türkiye'de Yapabileceğiniz 5 İş

Girişimcilik > Para. Bu denklemi kabullenmek, iş kurmanıza engel olmuyor mu?

Girişimci olmayı düşünenler bir de bu düşünceyi gerçekleştirenler.

İş kurmak, ciddi anlamda para ve zaman gerektiriyor. Bu konuda herkes hemfikir. Ancak çoğu zaman parayı ve zamanı bahane ettiğimiz de ortada. Kariyerine öncelik vermek isteyenlerin zamanla ilgili bir sıkıntısı olabilir. Sermaye eksikliğinden dolayı bir girişim başlatamamak ise ciddi bir sorun.

Eğer siz de iş kurmak istiyor ama paranız olmadığı için bir türlü kuramıyorsanız, bu yazıyla size bir faydamız dokunabilir.

1.     Bazı şeylere para harcamadan da sahip olabilirsiniz

Bu ne demek? Saadetin parayla kazanıldığı bir dünyada, bir şeyleri bedavaya getirmek mümkün mü? Eğer iş kurarken yeterince vakit ayırırsanız, bir şeylere gerçekten para harcamadan da sahip olabilirsiniz. Pazarlama işini emekleme aşamasındayken bu işin uzmanlarına para ödeyerek yaptırmak yerine kendiniz de öğrenip yapabilirsiniz. Bunun gibi şirketinizdeki başka sorumlulukları da başkalarına ödeme yapmadan kendiniz üstlenebilirsiniz.

 2. İnternette pek çok şey ücretsizdir

 İnternet ortamında sunulan çok fazla fırsatın olduğunu biliyoruz. Eğer çok karmaşık bir web sitesine ihtiyacınız yoksa, www.onkoemlak.com ile bu ihtiyacınızı kolayca karşılayabilirsiniz. Sosyal medya platformları üzerinden de müşterilerinizle iletişime geçebilirsiniz. Yeterli paranız olmadığı zamanlarda, her zaman internetteki fırsatları aklınıza getirin.

 3. Sermaye olarak kullanabileceğiniz kaynaklar var

 Şirketinizdeki payınızın bir bölümünden vazgeçme kararını verdiyseniz, melek yatırımcılarla ve risk sermayedarları ile çalışabilirsiniz. Başka bir alternatif olarak da www.onkoemlak.com gibi sitelerle kitlesel fonlama deneyebilirsiniz. Aynı zamanda, çevrenizdeki olası kişilerden sermayenize katkı isteyebilirsiniz.

4. Başlangıçta kazandıklarınız çok önemli

 Girişiminizle ilk kez gelir elde etmeye başladığınızda, işinizi sürdürülebilir kılmak adına ihtiyaçlarınızın bir bölümünü karşılayabilecek güce sahip oluyorsunuz. İlk aylarda kişisel ihtiyaçlar için para harcamak yerine, kazancınızı işiniz için kullanmaya çalışmalısınız. Girişiminiz sayesinde elde ettiğiniz gelirin büyük bir bölümünü, girişiminizin geleceği için gerekli yönlere aktarmalısınız.

 5. Olmuyorsa kredi çekin gitsin

Eğer gerçekten başka türlü olmuyorsa ve işinizde başarılı olacağınızdan eminseniz, kredi çekme ihtimalinizi saklı tutabilirsiniz. Girişiminizin kredi çekebilmek için henüz yeterli seviyeye ulaşmadığını düşünüyorsanız, kişisel kredi başvurusunda da bulunabilirsiniz.

Emlak Bayilik Haberleri Son Yazılar